Poradnik dla Stowarzyszeń i Kół Gospodyń Wiejskich
Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Lubartowie w związku z wytycznymi Lubelskiego Państwowego Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego w Lublinie dotyczącymi upowszechniania i promowania podstawowych wymagań higieniczno–sanitarnych niezbędnych do wyprodukowania bezpiecznej żywności przekazuje dla Stowarzyszeń i Kół Gospodyń Wiejskich zajestrowanych na terenie naszej gminy „Poradnik Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej przy produkcji żywności niezwierzęcego pochodzenia w warunkach domowych z wykorzystaniem surowców roślinnych z własnych upraw oraz w ramach rolniczego handlu detalicznego”.
Przedmiotowy dokument powstał przy współpracy Głównego Inspektoratu Sanitarnego z Panią dr hab. inż. Joanną Trafiałek (adiunkt i kierownik studiów podyplomowych na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW), w celu ułatwienia stosowania prawa żywnościowego. Wytyczne zawarte w w/w dokumencie nie mają charakteru obligatoryjnego - mogą być stosowane na zasadzie dobrowolności.
Załącznik do pobrania w pliku poniżej:
- „Poradnik Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej przy produkcji żywności niezwierzęcego pochodzenia w warunkach domowych z wykorzystaniem surowców roślinnych z własnych upraw oraz w ramach rolniczego handlu detalicznego”
PAŃSTWOWY POWIATOWY INSPEKTOR SANITARNY
w LUBARTOWIE
lek. med. Jolanta Rutkowska-Janusz
spec. epidemiologii II0
Pliki do pobrania
Rozwiń Metryka
Podmiot udostępniający informację: | |
---|---|
Data utworzenia: | 2019-05-09 |
Data publikacji: | 2019-05-09 |
Osoba sporządzająca dokument: | |
Osoba wprowadzająca dokument: | Małgorzata Romańczuk |
Liczba odwiedzin: | 1222 |