Poradnik dla Stowarzyszeń i Kół Gospodyń Wiejskich

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
9 maja 2019

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Lubartowie w związku z wytycznymi Lubelskiego Państwowego Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego w Lublinie dotyczącymi upowszechniania i promowania podstawowych wymagań higieniczno–sanitarnych niezbędnych do wyprodukowania bezpiecznej żywności przekazuje dla Stowarzyszeń i Kół Gospodyń Wiejskich zajestrowanych na terenie naszej gminy Poradnik Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej przy produkcji żywności niezwierzęcego pochodzenia w warunkach domowych z wykorzystaniem surowców roślinnych z własnych upraw oraz w ramach rolniczego handlu detalicznego”. 

Przedmiotowy dokument powstał przy współpracy Głównego Inspektoratu Sanitarnego  z Panią dr hab. inż. Joanną Trafiałek (adiunkt i kierownik studiów podyplomowych na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW), w celu ułatwienia stosowania prawa żywnościowego. Wytyczne zawarte w w/w dokumencie nie mają charakteru obligatoryjnego - mogą być stosowane na zasadzie dobrowolności.

Załącznik do pobrania w pliku poniżej:

- „Poradnik Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej przy produkcji żywności niezwierzęcego pochodzenia w warunkach domowych z wykorzystaniem surowców roślinnych z własnych upraw oraz w ramach rolniczego handlu detalicznego”                                                                                   

 

                                                                                                    PAŃSTWOWY  POWIATOWY INSPEKTOR  SANITARNY
                                                                                                  w LUBARTOWIE

                                                                                             lek. med. Jolanta Rutkowska-Janusz
                                                                                            spec. epidemiologii II0

Galeria

  • Powiększ zdjęcie Poradnik Dobrej Praktyki Higienicznej

    Poradnik Dobrej Praktyki Higienicznej

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2019-05-09
Data publikacji:2019-05-09
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:Małgorzata Romańczuk
Liczba odwiedzin:134